Stanovisko SS FBLR

10/23/20

info,

Vážené kolegyne a kolegovia,

dovolíme si Vás informovať, že v odbornom časopise Bratislavské lekárske listy bol publikovaný článok autorov  P. Kostka, E. Žiaková :Impedance therapy in rehabilitation of degenerative disc disease a rovnaký článok bol publikovaný aj v časopise Rehabilitace a fyzikální lékařství – P.Kostka, E.Žiaková: Impedančná terapia v rehabilitácii degeneratívnej choroby chrbtice.

Redakcie oboch časopisov sme informovali o Stanovisku SS FB LR a Slovenskej neurologickej spoločnosti  o “non lege artis” liečbe a  o uverejnení nepravdivých skutočností.

Upozornili sme ich   na  autoplagiarizmus/ dvojitú publikáciu,  čo nemôže byť akceptovateľné, keďže ide o neetické konanie ( tzv. Ingelfinger rule najprv prijaté v The New England Journal of Medicine v roku 1969 a neskôr rozšírené takmer univerzálne)

a poukázali sme na  príklady aj z lekárskeho výskumu: https://retractionwatch.com/category/by-reason-for-retraction/duplication-retractions/.

Zároveň podnikáme ďalšie kroky, o ktorých Vás budeme informovať.

Prikladáme aj Letter to the editor, ktoré boli zaslané obidvom redakciám

Výbor SS FBLR

Na stiahnutie

Súvisiace články

Smútočné oznámenie

Dovoľujeme si vám oznámiť, že 14. februára 2021 vo veku 89 rokov zomrel člen našej odbornej spoločnosti
prof. H. MUDr. Miloš Matej, PhD.

info
zobraziť

Stanovisko SS FBLR

Stanovisko Slovenskej spoločnosti FBLR a Slovenskej neurologickej spoločnosti  o “non lege artis” liečbe a  o uverejnení nepravdivých skutočností.

info
zobraziť