Stanovisko SS FBLR

10/23/20

info,

Vážené kolegyne a kolegovia,

dovolíme si Vás informovať, že v odbornom časopise Bratislavské lekárske listy bol publikovaný článok autorov  P. Kostka, E. Žiaková :Impedance therapy in rehabilitation of degenerative disc disease a rovnaký článok bol publikovaný aj v časopise Rehabilitace a fyzikální lékařství – P.Kostka, E.Žiaková: Impedančná terapia v rehabilitácii degeneratívnej choroby chrbtice.

Redakcie oboch časopisov sme informovali o Stanovisku SS FB LR a Slovenskej neurologickej spoločnosti  o “non lege artis” liečbe a  o uverejnení nepravdivých skutočností.

Upozornili sme ich   na  autoplagiarizmus/ dvojitú publikáciu,  čo nemôže byť akceptovateľné, keďže ide o neetické konanie ( tzv. Ingelfinger rule najprv prijaté v The New England Journal of Medicine v roku 1969 a neskôr rozšírené takmer univerzálne)

a poukázali sme na  príklady aj z lekárskeho výskumu: https://retractionwatch.com/category/by-reason-for-retraction/duplication-retractions/.

Zároveň podnikáme ďalšie kroky, o ktorých Vás budeme informovať.

Prikladáme aj Letter to the editor, ktoré boli zaslané obidvom redakciám

Výbor SS FBLR

Na stiahnutie

Súvisiace články

Vyhlásenie Výboru SS FBLR k ...

Vyhlásenie Výboru SS FBLR k odstúpeniu prezidenta.
Ďakujeme  Doc. MUDr. Karolovi Hornáčkovi, PhD.  za jeho dlhoročnú činorodú prácu, aktívnu činnosť a spoluprácu pri budovaní a rozvoji spoločnosti ako aj reprezentáciu odboru FBLR na medzinárodnej úrovni.

info
zobraziť

Systém vyhľadávania európskeho ekvivalentu lieku ...

Pomôcka pripravená spoločnosťou IQVIA, ktorá vytvorila systém vyhľadávania európskeho ekvivalentu lieku v jednej zo 14tich vybraných krajín, podľa ukrajinského názvu lieku/molekuly. Systém by mohol pomôcť s identifikáciou dostupných balení liekov, ktoré pacienti užívali v domovskej krajine.

info
zobraziť